pondelok 7. júna 2021

Vzorec Čistá Súčasná Hodnota

Vzorec Čistá Súčasná Hodnota. Čistá súčasná hodnota (pv) = (fv1 / (1 + r) obe súčasné hodnoty verzus čistá súčasná hodnota sú na trhu populárne voľby; Čistá súčasná hodnota meria prebytok alebo schodok peňažných tokov, vyjadrený v súčasnej hodnote, nad cenu finančných prostriedkov.

Npv Priklad Vypoctu Metoda Vzorec Hospodarstvo 2021
Npv Priklad Vypoctu Metoda Vzorec Hospodarstvo 2021 from i.public-welfare.com
Kladná čistá súčasná hodnota naznačuje, že miera návratnosti projektu presahuje diskontnú sadzbu. Napríklad, tam je vklad vo výške 10%, potom 100 rubľov prinesie 110 rubľov na konci roka. Kladná hodnota znamená, že projekt možno považovať za efektívny a nulová hodnota môže zodpovedať efektívnemu projektu, ak sa očakáva, že bude mať nejaké pozitívne účinky okrem hospodárskeho.

Čistá súčasná hodnota sa vypočíta na základe hodnoty kapitalizovaných strát s použitím všeobecne uznávaných sociálnych diskontných sadzieb (*1).

Npv … čistá súčasná hodnota, cft … peňažné toky v jednotlivých rokoch, n … doba životnosti projektu, r … diskontná úroková miera. Využitie metódy čistá súčasná hodnota v praxi: Čistá súčasná hodnota sa vypočíta na základe hodnoty kapitalizovaných strát s použitím všeobecne uznávaných sociálnych diskontných sadzieb (*1). Čistá súčasná hodnota je definíciači sú náklady na projekt väčšie ako náklady, ktoré sú naň vynaložené.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel