štvrtok 13. augusta 2020

Vzorec Glycerolu

Vzorec Glycerolu. V kosmetických výrobcích, zejména jako přísada v hydratačních krémech a mýdlech, jako zvlhčovadlo v zubních pastách, při výrobě plastických hmot zejména jako změkčovadlo, léčiv, žvýkaček, past, barviv a výbušnin ( nitroglycerin ). V kozmetických výrobkoch, hlavne ako prísada v hydratačných krémoch a mydlách, ako prísada do zubných pást, pri výrobe plastických hmôt hlavne ako zmäkčovadlo, liečiv, žuvačiek, pást, farbív a výbušnín.

Morfologicky Chemicky Vzorec A Sablona Od Glycerol Molekula Stock Ilustracia K31354967 Fotosearch
Morfologicky Chemicky Vzorec A Sablona Od Glycerol Molekula Stock Ilustracia K31354967 Fotosearch from fscomps.fotosearch.com
Kyselina glycerová je přírodní tříuhlíkatá di hydroxykyselina. Potřeba glycerolu významně vzrostla po roce 1847, kdy byl objeven ester kyseliny dusičné. Je silně hygroskopický, takže ve vysoké koncentraci dlouho nevydrží, tudíž se vyskytuje víceméně jen jako kapalina s viskozitou 1,48 pa.s (při 20 °c) s hustotou 1,26 g/cm 3.

Používa sa tiež pri výrobe bezvodého etanolu pre odstránenie prímesi vody.

C 3 h 5 n 3 o 9: Pentahydrát síranu měďnatého a chlorid železitý jsou rovněž zdraví škodlivé. V kozmetických výrobkoch, hlavne ako prísada v hydratačných krémoch a mydlách, ako prísada do zubných pást, pri výrobe plastických hmôt hlavne ako zmäkčovadlo, liečiv, žuvačiek, pást, farbív a výbušnín. Přírodní tuky jsou vždy směsí různých triacylglycerolů, přičemž až na specifické vyjímky jsou navázané mastné kyseliny se sudým počtem atomů uhlíku v řetězci.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel