nedeľa 23. augusta 2020

Merny Odpor P Vzorec

Merny Odpor P Vzorec. Hodnota elektrického odporu je dána materiálem, tvarem i teplotou vodiče. Velikost odporu závisí na délce vodiče (přímo úměrně), na obsahu průřezu vodiče (nepřímo úměrně), na materiálu vodiče (měrný elektrický odpor) a na teplotě.

Elektricke Pole A Elektricky Prud
Elektricke Pole A Elektricky Prud from static.coggle.it
Fyzikálne tento jav vysvetľujeme tepelným pohybom tých častíc vo vodiči, ktoré sa nezúčastňujú vedenia elektrického prúdu, ale bránia voľným nabitým časticiam v ich pohybe. Merný elektrický odpor ρ alebo rezistivita alebo špecifický elektrický odpor je fyzikálna veličina, vyjadrujúca elektrický odpor vodiča dĺžky 1 m o priereze 1 m². Přidanému rezistoru se říká bočník.

Proto bude celková spotřeba energie rovná:

It is a versatile polyethylene grade used mainly in the food industry (meat and fish processing) but is also employed in all kinds of mechanical, chemical and electrical applications. Odpor zanedbáváme, ale p ři v ětších vzdálenostech se odpor citeln ě projevuje? Elektrický odpor je veličina, která nám popisuje jak špatně dané prostředí propouští elektrický proud. Součinitel α, uvedený ve vztahu, je teplotní součinitel odporu.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel