streda 26. augusta 2020

Einsteinov Vzorec E Mc2

Einsteinov Vzorec E Mc2. To je pod perem alberta einsteina, který se jako součást své práce na speciální relativitě objeví poprvé nyní slavný vzorec: A narazil som na veľmi zaujímavé skutočnosti.

Nusantara Berangan Einstein S E Mc2
Nusantara Berangan Einstein S E Mc2 from 2.bp.blogspot.com
Einstein mu predložil svoj známy vzorec e=mc² a teóriu uránu atómovej bomby. Čo je podľa vás správne a čo nesprávne, lomonosov zákon o zachovaní hmotnosti, alebo slávny einsteinov vzorec e=mc 2? Špeciálna teória relativity (štr) je fyzikálna teória publikovaná v roku 1905 albertom einsteinom.nahradzuje newtonove predstavy o priestore a čase a zahŕňa teóriu elektromagnetického poľa reprezentovanú maxwellovými rovnicami.teória sa nazýva špeciálnou, lebo opisuje iba zvláštny prípad einsteinovho princípu relativity, kde sa vplyv gravitácie môže zanedbať.

„kdybych to byl býval věděl, raději bych se vyučil hodinářem. co tato rovnice vlastně říká?

Když tehdy einstein viděl výsledek své práce, tak poznamenal: To je pod perem alberta einsteina, který se jako součást své práce na speciální relativitě objeví poprvé nyní slavný vzorec: V podstatě to znamená, že hmotnost je jen jedna forma energie. Pred spopolnením jeho tela však vykonal patológ thomas harvey v nemocnici v princetone pitvu, pri ktorej odstránil einsteinov mozog.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel